I seng med fienden, eller Venus’ forbannelser, skrekkelige fortellinger om kjønnssykdommer - ISBN 9788283831252 - Pelikanen

Ellen Støkken Dahl

I seng med fienden, eller Venus’ forbannelser, skrekkelige fortellinger om kjønnssykdommer

I seng med fienden eller venus forbannelser skrekkelige historier om kjonnssykdommer

Pris: 349,-

 • info
 • ISBN 9788283831252
 • InnbindingInnbundet
 • SalgsstatusI salg
 • Utg.år2022
 • Sideantall216
  • KategorierSakprosa
  • Vekt0.38
  • Bokgruppe31
  expand_more

På en lettlest og engasjerende måte, tar boken for seg kjønnssykdommer som HIV, klamydia, gonoré og syfilis, og alle andre skumle lidelser i denne regionen du forhåpentligvis ikke har hørt om eller vært utsatt for.

 

Leserne vil få forskningsbaserte svar på alle sine spørsmål om kjønnssykdommer, sjokkerende fortellinger fra medisin- og forskningshistorie, et innblikk i mikroorganismenes liv og kunnskap om hva vi kan gjøre for å stoppe dem. Både leger og befolkningen som helhet har en jobb å gjøre, men for å gjøre den jobben trenger vi en god dose folkeopplysning.

 

Med uttalelser som «nesten alle mennesker har herpes», «klamydia kan gjøre deg blind» eller «at en norsk lege forsøkte å behandle syfilis med puss fra syke katter for bare litt over hundre år siden» er bokens mål å knuse veletablerte myter og misforståelser, fjerne skam og stigma og samtidig gi den leserne et innblikk i medisinske problemer knyttet til seksuelt overførbare infeksjoner.

 

Å lære mer om sykdommene vil kunne bidra til å spre forståelse og aksept, og pasienter med vanlige problemer vil kanskje føle seg litt mindre alene. Det er i tillegg ingen tilsvarende bok i salg i dag, hverken på det norske eller engelskspråklige markedet, som fyller det eksisterende behovet om å spre kunnskap, knuse stigmatiserende fordommer, og begrense de potensielle skadene av seksuelt overførbare infeksjoner. Og når dette samtidig gjøres med den humørfylte og sprudlende formidlingsgleden som Støkken Dahl flere ganger har bevist at hun behersker, er det lett å bli smittet, av leseglede.


«Å være lege er ofte litt som å være detektiv, og jeg elsker det. Å være lege for en pasient med plagsom utflod er enda bedre. Det får meg til å føle meg som helten i en fuktig og vemmelig whodunnit. Jeg, venerologiens Hercule Poirot, skal herved få bruke mine små grå til å avdekke hvilket smittsomt utyske som gir den stakkars pasienten min alle disse slimete plagene. Og så skal jeg, forhåpentligvis, løse problemet og sole meg i pasientens lettede takknemlighet.»


format_quote

Ellen Støkken Dahl skriver sabla godt om kjønnssykdommer. Dette er folkeopplysning på sitt aller beste.

Ketil Slagstad, Morgenbladet

format_quote
format_quote

"Du blir klokere, sjarmert og sjokkert."


"Denne boka bør være like lesbar som salgbar med sin vellykkede miks av kjønnslivets medisinske kulturhistorie og røff legehumor. Det er en fascinerende og underholdene historie, velskrevet og like godt fortalt som forklart."

Andreas Wiese, Dagbladet

format_quote

Ellen Støkken Dahl
Les mer om forfatteren