The Monster

Madame Nielsen
Oversatt av Knut Johannesen
ISBN: 978-82-8383-043-9
kr 349,-

 

Klokken to minutter over midnatt ringte han på dørtelefonen ved inngangen til 412 West 25th Street, og en hysterisk karikert kvinnestemme sa, «who is it?» Han tenkte at det antakelig var det dummeste han i sitt liv ville komme til å gjøre, og sa navnet sitt.

Vinteren 1993, en ung europeerlander i New York og oppsøker det legendariske performanceteateret The Wooster Group i Soho for å innta scenen og bli den nye Willem Dafoe.

Fortiden hans er uklar, men for bare noen år siden har han tilsynelatende medvirket til Sovjetunionens fall. Nå er han plutselig her, uten penger eller noe sted å bo. Alt han har er en liste med telefonnumre og adresser som noen har gitt ham. Han ringer på et tilfeldig sted og blir invitert inn i et velurkledt parallellunivers av et falskt blondt vesen i slikepyjamas. Fra dette øyeblikket spaltes vesenet og verden i to: mareritt og visjon, kunst og liv, regler og kaos, tvillinger, sex og død.

            Innimellom går han bare rundt på Manhattan, møter mennesker, innleder et besynderlig forhold til den ene av de to kvinnelige stjernene i performancegruppen og ender opp i den beryktede svarte tunnelen i ”the Zone”.

 

”Madame Nielsen er en af dansk litteraturs største stilister. […]
Hvis jeg med ligefremme ord skal karakterisere romanen, så vil jeg sige, at hun har skrevet en forrygende New York-gyser, en skrækindjagende litterær fantasi, en dystopi, om vores tid.”
        - Information, Peter Nielsen

 

 

 

 

 

The Monster
The Monster