songar frå mitt territorium

Arild Rein

Med en Moleskine notatbok på innerlomma og forfattere som Jack Keruoac, Catullus og Charles Baudelaire som litterære følgesvenner har Arild Rein skapt det han i undertittelen har definert som «365 tekstar om kjærleik, vennskap, hat og sorg.»

Gjennom ett år skrev Arild Rein en tekst hver dag. Han skrev på kafeer, i parker, på sofaen hos venner, i fly, tog, bil. Disse 365 øyeblikksbildene fra ett menneskes liv er så tett forbundet med verden omkring at de blir til bilder av våre alles liv og vår alles tid. songar frå mitt territorium er fylt av desperasjon over menneskenes vilkår men også av en intens bejaelse av livet.

«Eg følgde daganes, årstidenes, geografiens og livsstrevets inspirasjon. Her fins aforismar og poetiske skisser, psykologiske og estetiske registreringar, utbrot mot tida og samfunnet, minnebilde og draumar, portrettskisser som er gjennomgående nådelause, epigram, nonsens, satire, songar om kjærleik, vennskap, hat og sorg – og grotesk realisme. [...] Den uhyrlege ambisjonen var – som hos Baudelaire – å visa fram ‹mitt nakne hjarte.›»

(Fra Arild Reins etterord.)

Arild Rein (f. 1960) debuterte i 1998 med romanen Hundedagane, som ble den første av bøkene i den såkalte Stavangertrilogien, som ellers består av Grisekoret (2001) og Kaninbyen (2004). Seinere har Rein gitt ut lesestykket Vintercamping (2007) og den politiske framtidssatiren Den evige fred (2010).

304 sider
ISBN: 978-82-93237-02-0
kr 348,-

songar frå mitt territorium
songar frå mitt territorium