Sambafotball - en bok om Brasils nasjonalsport

Fredrik Ekelund
Oversatt av Christian Rugstad
Kr 368,-
512 sider

I Brasil er ikke fotball bare en sport. Fotball er en kunst, en religion, og innebærer drømmen om et bedre liv. Først var den en ren overklasselek, men når ungdommen fra slummen i Rio og São Paulo slapp til eksploderte fotballinteressen i landet. Den karakteristiske spillestilen som senere fikk navnet ”sambafotball” vokste fram og gjorde landet til verdens fremste fotballnasjon.

Sambafotball er en unik skildring av Brasil og landets nasjonalsport, men også en personlig betraktning over et land med store motsetninger og ufattelig fattigdom. Fredrik Ekelund er den klare og granskende stemmen bak disse betraktningene, der rasespørsmål, klassekamp og fotballkamp går opp i den større enheten som heter Brasil.

I tillegg portretteres de største profilene dette store fotballandet har fostret, fra de tidlige stjernene Friedenreich og Leônidas, til Ronaldo og Ronaldinho. Og selvfølgelig de to største legendene; Pelé, den alltid vellykkede og fremgangsrike, og hans motsats Garrincha, ”folkets glede”, som gjorde fotball til en lek og gikk under da leken tok slutt.

Forord av Egil "Drillo" Olsen, om hans helt spesielle forhold til Brasil, fra han så dem første gang under VM i Sverige i 1958, til den magiske kvelden i Marseilles i 1998.

Etterord av av Simon Kuper, en av verdens skarpeste fotballskribenter og -forfattere.

”Den definitive boka om Brasiliansk fotballkultur”
Egil Drillo Olsen

”Eit obligatorisk referanseverk for alle som har eit hjarte i Brasil, og i fotballen”
Kjartan Fløgstad

”Magi, helt inn i mål”
Magnus Sjöholm, Göteborgs-posten

”… en like gedigen som imponerende gjennomgang av den brasilianske fotballens da og nå.”
Gunnar Bergdahl, Offside

”… for en fantastisk leseropplevelse denne boken er …”
Ragnar Stömberg, Aftonbladet

ISBN: 9788293237235

 

 

Sambafotball
Sambafotball