Rocky facer demonene

Martin Kellerman
Oversatt av Dag F. Gravem
kr 368,-
391 sider

Et nytt kapittel i Rocky-krøniken er endelig klart, og Pelikanen forlag er stolte av å gi leserne nesten 400 sider med høydepunkt og absolutte bunnpunkt fra vårt favoritthundeliv.

Nå er Edith borte, og Rocky må face demonene på egenhånd. Han tyr til alkohol og gamle venner, drar ut på landet og opp i fjellene, får bokkontrakt med Knausgård og havner på Skavlan. Ungdomstida er definitivt over, og det er en lett middelaldrende bikkje som sjangler ensom mot livets høst. Årets morsomste bok er en samling tegneseriestriper om naturen, døden og kjærligheten.

Martin Kellermann (f. 1973) har i år 15-årsjubileum som skaper av den selvbiografiske serien Rocky, en av litteraturhistoriens mest omfattende og nitidig nedtegnede selvportrett. I løpet av disse årene har Kellerman rukket å bli en av vår tids viktigste samtidskronikører, uansett kunstart. ”Få samtidige kulturytringer har større mulighet til å nå klassikerstatus”, konkluderte Dagens Nyheter på lederplass i høst.

Fra Karl Ove Knausgårds forord:
Kjære Martin […] Du re-arrangerer virkeligheten i tegneserien din, og er konge i den. At vi i forlaget vårt likevel gir den ut, er for å tjene penger så vi kan gi ut det vi virkelig liker. Det aner meg at du er stolt over å komme ut på et skjønnlitterært forlag, det gir en aura av noe ordentlig og viktig som du gjerne vil ha, status. Det har jeg gitt deg. Hva har du gitt meg? Tre års hardt arbeid, fire tusen siders skriving summert opp i ditt usanne bilde. Sur som en gammel potte. Jeg er for faen ikke sur. Jeg er for faen ikke innadvendt. Og jeg er for faen ikke forurettet. Jeg er egentlig ganske glad, og faktisk veldig morsom. Det er bare det at jeg ikke alltid får det ut. …

ISBN: 9788293237174
kr 368,-
391 sider

Rocky facer demonene
Rocky facer demonene