Ravnen

Lionel Davidson
Oversatt av Bjørn Alex Herrman
456 sider
369,-

Forord av Philip Pullman:
”Den beste thrilleren jeg noensinne har lest.”

Sibirs Kolyma-region, et permafrosthelvete lukket i evig mørke, den perfekte plasseringen for en hemmelig underjordisk russisk forskningsstasjon. Et sted så fjernt og hemmelig at det offisielt ikke eksisterer. Forskerne som jobber der kan aldri forlate stasjonen, men én forsker prøver desperat å formidle en beskjed til verden utenfor. Så desperat at han til slutt prøver å sende en bønn ut gjennom villmarken, over halve kloden, til den ene mannen i live som kanskje kan klare det umulige …

”Sensasjonelt god. Smart tenkt og brilliant utført. En av de store thrillerne det siste århundret.”
Charles Cumming

”Jeg har aldri lest en spenningsroman som så vellykket har klart å transportere meg til et hittil ukjent sted.”
The Guardian

”Fantastisk … Ravnen hører til der oppe sammen med Nattsvermeren, Casino Royale og Den usynlige spion.”
Toby Young, Spectator

Lionel Davidson (1922-2009) er en av nestorene i britisk kriminallitteratur, og den eneste som har vunnet den prestisjetunge engelske krimprisen Gold Dagger tre ganger.
Hans første roman, The Night of Wenceslas, kom ut i 1960 og ble en øyeblikkelig suksess. Med sin stramme prosa og mesterlige plot ble Davidson raskt regnet som en ener i sjangeren og ble sammenliknet med forfattere som Graham Greene og John le Carré. Boken ble filmatisert i 1964 under tittelen Hot Enough for June, med Dirk Bogarde i hovedrollen.

Debuten ble fulgt opp av The Rose of Tibet (1962), A Long Way to Shiloh (1966) og The Chelsea Murders (1978) som brakte ham nok en statuett.

Davidson tok deretter en lengre pause fra krimlitteraturen før Ravnen (Kolymsky Heights) kom i 1994. Den ble også en internasjonal suksess og har blitt stående som et høydepunkt i forfatterskapet, samtidig som den introduserte forfatteren til en ny generasjon av lesere.

Nå er Ravnen relansert i en rekke land, som en moderne klassiker i sjangeren.

ISBN: 978-82-93237-89-1

 

 

Ravnen
Ravnen