Rase

Monica Isakstuen

I sin nye roman Rase utforsker Monica Isakstuen et ukontrollert sinne, et sinne som bobler opp i hovedpersonen i omgang med hennes nærmeste, mot barn og mann, mot de hun elsker høyest. Er det denne personen hun vil være, og hvor kommer dette raseriet fra?

Rase er roman som på mange måter følger i fotsporene til Isakstuens forrige, men i denne romanen er det et nytt liv som formes, med nye forhold, nye barn og nytt hus, og det er her det virkelig raser: Hvordan å leve med, og oppdra småbarn, den invasjonen av livet og oppgivelsen av selvet det medfører, frustrasjonen og den noen ganger totale hverdagshåpløsheten, og jeg-personens måter å forholde seg til og reflektere omkring dette på, er sentrale tema i romanen.

Det er få som klarer å skrive om disse eksistensielle erfaringene like sterkt, og humoristisk, som Isakstuen. Rase er en roman som virkelig brenner, og som vil være med på å løfte Isakstuens allerede store forfatterskap enda et hakk.

Anmeldelser:
Dagbladet: 
Intenst, klart og poetisk om en mor som mister besinnelsen.
Morgenbladet: Monica Isakstuens nye roman er en pageturner om ubehaget i familien.
Hamar Arbeiderblad: 
Kanskje er konfliktstoffet i «Rase» enda heftigere enn i den foregående. Og Monica Isakstuen viser igjen sin evne til å gå inn i situasjoner der det gjør skikkelig vondt.
Fredrikstad Blad: 
Hun har skrevet en unikt påtrengende og modig bok om en småbarnsmor på kanten av kollaps

 

Rase
Rase