Nede for telling

Martin Holmén
Oversatt av Bjørn A. Herrman
ISBN: 978-82-8383-039-2

Året er 1935. Den tidligere bokseren Harry Kvist har knapt rukket å komme seg ut fra fengselet på Långholmen, før et gammelt løfte tvinger ham tilbake til samfunnets skyggeside. Ble hans gode venn Beda virkelig myrdet av sin egen sønn?

Gjennom et novembertungt Stockholm jager Kvisten og Bedas hittil ukjente datter Elin etter sannheten. Sporene tar dem så høyt opp på samfunnsstigen at de nærmest svimler, og det finnes ingen vei tilbake. Nå handler det om å drepe eller å bli drept.

Nede for telling er en beinhard, moderne noir, forfattet i en drivende prosa og med et imponerende grep om de historiske miljøene, og den andre frittstående boka om bokseren Harry Kvist.

“Dette er Sin City møter Raymond Chandler,  i en stemningsmettet og  avhengighetsskapende serie – vi gleder oss allerede til den siste boka, Slugger”
Attitude Magazine, UK

”Hard som en høyre… Holméns prosa er like voldsom og brutal som hovedpersonen.”
Aftonbladet

Martrin Holmén (f. 1974) bor i Stockholm, der han er lærer i svensk og historie. Holmén slo igjennom med Clinch (Pelikanen 2017) som var hans debut som forfatter, og den første av tre frittstående bøker om bokseren Harry Kvist. Med Nede for telling er bok nummer to klar i denne trilogien avsluttes med Slugger.

Nede for telling
Nede for telling