Når du kjenner at det begynner å ta slutt

Stig Larsson
Oversatt av Erik Krogstad
kr 368,-
460 sider

Klokken sju om morgenen den 31 oktober 2010 – nettopp den natten når sommertid blir til vintertid - kommer den første advarselen. Stig Larsson får ikke luft. Fire uker senere skjer det på nytt, og han havner på St. Görans hospital. Har tiden nådd ham igjen? Tar det slutt nå?

Impulsen til å skrive - for første gang på lenge - kommer samtidig. "Hvordan skal jeg begynne? Det får begynne som det vil. Jeg skal ikke tenke så mye. Det trenger ikke å være flott skrevet. Dette er noe annet. Dette er alvor."

Forfatterlegenden Stig Larsson er en av Sveriges største, og mest beryktede, nålevende forfattere. Larsson har levd et hard liv i den litterære offentligheten, og har nå valgt å blottlegge alt i en utleverende selvbiografisk roman der han forteller om livet bak bøkene og overskriftene, om dopet, kjærligheten, vennskap og om sin amfetamindrevne kreativitet. Det har blitt en sterk og selvutleverende roman som blir lenge i leseren.

"Han har en enorm evne til å skape nærvær, han har øyekontakt med leseren og det gjør at man ikke legger vekk denne boken. Jeg leste den i ett strekk, helt fascinert.”
Kulturnyheterna, SVT

”Det er ikke sannhet. Det er sannhet. Det er ikke en strålende roman. Det er en strålende roman..”
Svenska Dagbladet

”Den litt overraskende følelsen etter dette imponerende verket er at man blir berørt. Berørt av det vemodet som gjennomsyrer boken, ved siden av dens kjølighet, brutalitet og storslagenhet”
Expressen

Stig Larsson (f. 1955), poet, dramatiker, romanforfatter og regissør, brakdebuterte med romanen Autistene i 1979, og startet med det en ny æra i svensk litteratur. Han har siden gitt ut en rekke romaner og diktsamlinger som har hatt stor innvirkning på den nordiske litteraturen. Nevnes bør romanen Nyår (1984), Komedin I (1989)og diktsamlingen Natta de mina (1997). Når du kjenner at det begynner å ta slutt er Larssons første roman siden 1989.

 

 

Når du kjenner at det begynner å ta slutt
Når du kjenner at det begynner å ta slutt