Inn i skogene

Katie Kitamura
Oversatt av Bjørn Alex Herrman
kr 328,-
227 sider

Et av de virkelig lysende talentene på den amerikanske litterære himmelen kommer nå ut på Pelikanen forlag.

Katie Kitamura debuterte i 2009 med den kritikerroste romanenThe Longshot, og fulgte i 2012 med den vel så bejublede Gone to the Forest. Det er denne urovekkende og intense romanen som nå kommer ut på Pelikanen med tittelen Inn i skogene.

Inn i skogene gir oss et portrett av far og sønn, den mektige og den veike, settlere i et uspesifisert kolonisert land. Rundt dem er det uro; en revolusjon er i emning.

Mens deres kjente verden oppløses, ankommer en kvinne gården. Hennes nærvær øker spenningen mellom de to mennene til bristepunktet, og utløser en kjedereaksjon av begivenheter.

Inn i skogene  er en bok om hva som skjer når de strukturer som holder verden oppe, ikke lenger bærer. Det er en bok om makt, undertrykkelse og vold – politisk, psykologisk og seksuell – og den er skrevet med en kontrollert intensitet og enkelhet som bare de store fortellerne behersker.

En oppsiktsvekkende og urovekkende roman, skrevet i barberbladskarp

prosa. En mesterlig bok, […] i det som uten tvil vil bli et stort

forfatterskap.
Teju Cole, Financial Times , Best Books of 2012

One thinks at times of both Coetzee and Gordimer, but Kitamura is very much her own writer, and makes you feel keenly the tragedy of her three lost souls.
Salman Rushdie

Hemingway's returned to life – and this time, he's a woman
Tom McCarthy

Gone to the Forest is a stark, urgent, beautiful novel. […] The characters and images continue to haunt me, a tribute to their lasting emotional power and their creator’s extraordinary gifts.”
- Siri Hustvedt

ISBN: 978-82-93237-13-6

kr 328,-

227 sider

 

 

Inn i skogene
Inn i skogene