In Heaven On Earth

Thomas Wågström og Karl Ove Knausgård
ISBN: 9788293237952
kr 449,-

Den svenske fotografen Thomas Wågströms nye bok "In Heaven on Earth" er en sammenslåing av trilogien som ble innledet med boken "Alt som er i himmelen" (2012), fortsatte med Nakker (2014) og ble avsluttet med "På jorden" (2015).

I sin trilogi undersøker Wågström tre ulike perspektiver i den menneskelige eksistens, og den ubegripelige og gåtefulle tilværelsen. Med sin personlige og egenartede billedspråk gestalter han menneskenes vilkår på jorden. Som i de tre foregående bøkene bidrar Karl Ove Knausgård med personlig og nyskrevet essay. Og i det nye essayet ”Kassemennesket” er det nettopp menneskets vilkår som lukket i sin kasse av skinn og bein som tematiseres, dette som avgjør vårt perspektiv og våre sansemuligheter, men også vår mentale evne til å tenke utenfor ”kassa”, for å tære på en forslitt metafor.

Hele trilogien ble vist en stor separatutstilling på Fotografiska i Stockholm fra 15. november 16. mars. Thomas Wågström (f.1955) har tidligere gitt ut åtte fototbøker, og har høstet flere priser og stipender. Han er bl.a. representert på Moderna Museet i Stockholm og i Nationalmuseums portrettsamling.

In Heaven On Earth
In Heaven On Earth