Imperium

Christian Kracht
Oversatt av Sverre Dahl

Krachts Imperium var uten tvil den største litterære snakkisen i den tyskspråklige verden i 2012, og ble gjenstand for en enorm debatt om hans litterære og politiske ståsted. Med Imperium gjenoppfinner Kracht den historiske eventyrromanen i former som kan minne om Melville, Conrad, Robert Louis Stevenson, eller Jack London, og skriver seg lekent rundt den historiske personen Engelhardt i en roman som kaster lange skygger innover det tyske 1900-tallet.

Møt August Engelhardt; naturist, vegetarianer og en rastløs soltilbeder fra keiserens Tyskland som tidlig på 1900-tallet setter seil mot Bismarck Archipelet og de tyske Stillehavs-koloniene i Ny-Pommern. Her vil han grunnlegge sitt eget lille utopiske imperium som religiøst kretser rundt hans helt spesielle filosofiske tilbedelse av kokosnøtten. 

Engelhardt vil redde verden, seg selv og menneskeheten som sådan, ved å isolere seg fra den forfallende og korrumperende europeiske sivilisasjonen som er på god vei inn i to katastrofale verdenskriger. Som alle imperier bærer også Engelhardts kokovorkoloni på sin egen undergang, og med akselererende galskap og stadig mer ekstreme uttrykk ser vi Engelhardt og det 20. århundre gå til grunne.

”Et mesterverk”– Die Welt
”Mesterlig” – Die Zeit

Christian Kracht:
Sveitsiske Christian Kracht (1966) debuterte i 1995 med romanen Faserland, og har siden den gang gitt ut både romaner, reportasjer og reiseskildringer. Kracht regnes som en av de viktigste stemmene i nyere tyskspråklig litteratur, og har blitt sammenliknet med så forskjellige forfattere som Thomas Mann og Bret Easton Ellis. Krachts ofte tvetydige ironi har egget til mange debatter om hans litterære posisjon. Romanene hans er oversatt til over tjue språk. Imperium er Krachts første bok på norsk. 

kr 368,-
208 sider

ISBN: 9788293237044

Imperium, Christian Kracht
Imperium, Christian Kracht