HJEMME - BORTE

Karl Ove Knausgård og Fredrik Ekelund
368,-

Karl Ove Knausgård sitter hjemme i Skåne med kone, fire små barn og en hund, han ser fotball på tv og sovner foran skjermen. Han liker 0–0-kamper, sigaretter, kaffe og Argentina.

Fredrik Ekelund er borte, i Brasil, der han spiller fotball på stranda og ser kamper ute blant folk. Fredrik elsker kamper som ender 4–3 og lag som spiller vakker fotball. Han liker caipirinha og Brasil.

HJEMME – BORTE er en fotballbok utenom det vanlige, der de to forfatterne bruker VM i Brasil og fotballen som utgangspunkt for refleksjoner rundt liv og død, kunst og politikk, klasse og litteratur. Hva vil det si å være hjemme i en globalisert verden?

Denne brevvekslingen åpner opp stadig nye rom og gir oss historier fra to skapende forfatterliv, der vi kommer under huden på begge og får innblikk i deres forhold til sin samtid og om fotballens plass i de to forfatternes egne liv, betydningen spillet har for mennesker i mellom og spørsmålet: Er VM 2014 rett og slett det beste VM i fotball som noen sinne er spilt?