Føling

Ragnhild Eskeland
ISBN: 978-82-8383-004-0
kr 349,-

Føling er en intens og direkte roman om hvordan det er å leve med en kronisk sykdom, hvordan det innvirker på alle de tingene i livet vi ellers tar for gitt og aldri tenker over. Den diskuterer hva det vil si å være syk, hva det betyr når det er kroppen som angriper kroppen, og hvordan sykdommer også alltid oppfattes som et moralsk problem.

“Diabetesen er en følge av å ødsle med begjærene sine. Det er grådighetens sykdom. Det er mangel på begrensning. Sykdommen rammer den som styres kun av følelser. Den som ikke eier fornuft, selvbeherskelse. Den interne blodsukkerkontrollen er å kjenne etter hva man føler. Når en diabetiker får lavt blodsukker kaller man det til og med føling. Diabetes er straffen for å legge følelsene sine på utstilling, gå med følelsene utenpå, uten hemning. Straffen over for stor appetitt, for stor livsappetitt. Skammen over for mye følelser. Skammen over for mye begjær.
Diabetes er vulgaritetens sykdom.
Hvis tuberkulose er et kjærlighetsdikt, er diabetes porno.
Hvis minimalisme er frykten for kropp, er diabetes maksimalisme.
Diabetes er kropp. Diabetes er mat og urin. Det er blod og urin.
Det er sukker i blod og urin.
Det er skam.”

Føling er en roman om diabetes, en roman om å vokse opp, om å være ung og om kampen for å akseptere seg selv.

Ragnhild Eskeland (f. 1986) er utdannet på Litterär gestaltning i Göteborg og har tatt skrivekunstlinja på Nansenskolen. Hun har en master i Fransk litteratur fra Universitetet i Oslo. Føling er hennes debut som forfatter.

Føling kommer ut første uken i april 2018. Følg med på våre nettsider og/ eller Facebook for oppdatering om lansering!

Føling
Føling