Den endeløse sommeren

Madame Nielsen
Oversatt av Knut Johansen
kr 328,-
148 sider

 

”Den for offentligheten hittil ukjente Madame Nielsen har skrevet en aldeles bedårende bok, jeg er ganske henført.”
Lillian Munk Rösing, Politiken

Et knippe skjebner ført sammen på et landsted på Fyn er utgangspunktet for denne fortellingen som arresterer tiden, kjærligheten og sommerens gylne, stille øyeblikk. Her møter vi den vakre aristokratiske moren og den portugisiske ynglingen; hennes elsker og senere mann, den store altoverskyggende kjærligheten. Her finner vi jenta og de to guttene; den velskapte og tiltaksløse, og ikke minst den spede, vare med de fine trekkene, jentas kjæreste som senere skal bli en gammel kvinne, men ennå ikke vet det, han, hun som skal bli fortelleren av denne historien om ”Den endeløse sommeren” og de mange liv som skjebnen vevde sammen i sitt nett på ”den hvite gården”.

 

"Den endeløse sommeren av Madame Nielsen er en litterær oppdagelse. Som leser ble jeg  bergtatt av fortellingens flyt, kløkten og viddet til denne fortryllende fortelleren, som presenterer sine skjebnehistorier med en stemme som er like tidløs som den er merket av dyp innsikt i samtiden. Som forfatter misunner jeg Nielsen denne mesterlig skrevne teksten, hennes presisjon og fryktløse presentasjon av tilværelsens bittersøte melankoli. Romanen hennes er en endeløs sommer av tapt håp som jeg vil oppsøke igjen, gang på gang.”
Sjón, islandsk forfatter

 

"En usedvanlig og rørende roman om kjærligheten, døden, tiden og skjebnen – den sjeldne, lysende skjebnen og den som bare fører mennesker lengre inn i den småborgerlige tristessen. Man ler og gråter, man overraskes og vekkes og må under lesningen fullstendig gi seg hen til Madame Nielsens virtuose skrift. […] "En roman så rik og kompleks, at ingen gjenfortelling kan yte den rettferdighet" 
Statens Kunstfond i Danmark i sin motivering for premiering av Den endeløse sommeren

 

Den endeløse sommeren er Madame Nielsen (f.1963) sin første bok på Pelikanen forlag. 

ISBN: 9788293237471

Den endeløse sommeren
Den endeløse sommeren