Aktuelt

Vuong
12.12.2019

"Romanen har tatt over tre veker å lese og det har hindra anna lesing. Eg er normalt ein mang-lesar som kan ha tre-fire bøker gåande samstundes. Men over tre veker tok På jorda er vi glimtvis vakre.

04.11.2019

Så er endelig den fantastiske boka "På jorda er vi glimtvis vakre" av Vietnamesisk-Amerikanske Ocean Vuong kommet på lager, og den sendes ut til dere og deres lokale bokhandlere i ekspressfart!

Forbidden voices
14.10.2019

I samarbeid med fribynetverket ICORN og de to Stavanger Aftenblad-journalistene Jan Zahl og Finn E. Våga gir Pelikanen nå ut ytringsfrihetsprosjektet Forbidden Voices/ Forbodne stemmer, seks reiser til ytringsfrihetens grenser, seks portretter av kunstnere og forfattere i eksil, og reportasjer fra landene de måtte forlate.

Peter Handke
10.10.2019

Den østerrikske forfatteren Peter Handke vinner Nobelprisen i litteratur for 2019! På Pelikanen forlag sprettes sjampisen og vi sender også varme hilsner til oversetterne Sverre Dahl og Elisabeth Beanca Halvorsen. Romanen "Det store fallet" kommer i ny pocket om to uker. Den kan også bestilles innbundet direkte fra forlaget.

 

Bekken
11.09.2019

Onsdag 18.09. kl 18:00, midt under Kapittel-festivalen, lanserer Bjørn Arild Ersland sin nye lille og vakre roman Bekken på Bokhuset i Stavanger.Se her for event

Nede for telling
25.04.2019

I fjor kom Martin Holméns Clinch og i år kom Nede for telling, bok nummer to i en serie på tre om den avdankede bokseren Harry Kvist, populært kalt "Kvisten".

Og som i fjor er Holmén en klar kritikerfavoritt, med en sterk femmer fra Cathrine Krøger i Dagbladet, 

Den befridde familien
21.03.2019

Den svenske forfatteren og journalisten Josefin Olevik er nå aktuell med den tankevekkende og fine debattboka "Den befridde familien" på Pelikanen forlag. Boka er oversatt av Monica Isakstuen som selv har et nært forhold til teksten og har skrevet en instruktivt forord i den norske utgaven. 

Madame Nielsen inntar Oslo!
15.03.2019

Søndag 17.03: Madame Nielsen i samtale med Pelikanens egen Eirik Bø på Oslos tak, i pittoreske omgivelser på vakre Lysebu, og Madammens forfatterskap, 4 bøker som Madamen, og dennes rolle i det (Claus Beck) Nielsenske opus. Om maskespill og litteratur og The Monster. (I samarbeid med Fondet for dansk-norsk samarbeid)

10.11.2018

I boka Mannemenneske portretterer journalist Brit Aksnes 23 norske menn, og spør dem ut om hvordan det er å være en mann i Norge i 2018. I boka stiller hun spørsmål om blant annet mannsrollen, bromance, sex og livet generelt. 

Martyrene
10.11.2018

I anledning Pål Salahadin Refsdals blodferske bok "Martyrene", der Refsdal reiser og bor med forskjellige Al Qaida-tilknyttede grupper i Syria, inviterer vi til debatt om fiendebilder og media, og om Jihadistene - de perfekte fiendene.I panelet:Pål Salahadin Refsdal: forfatter, journalist, filmregissør.Thomas Hegghammer: Seniorforsker ved Forsvarets forskningsinstitutt

30.10.2018

Monica Isakstuens nye roman , Rase, har mottatt en rekke strålende anmeldelser i høst, og høstet en mengde lovord. Vi har samlet noen hødepunkter her

Dagbladet: Intenst, klart og poetisk om en mor som mister besinnelsen.

30.10.2018

Etter lanseringa av "Vi kan ikke ta med oss alt dette hjem" på Kapittel i september har Frank Tønnesen turnert en rekke større og mindre plasser med både bok og gitar. Etter flere utsolgte kvelder i både Bergen, Trondheim, Kristiansand og Oslo, for å nevne de største, avsluttes turnerekka i Rogaland med opptredener på festivalene Blest i Tysvær og Silk i Skudeneshavn.

30.10.2018

Høstens tyske debutant på Pelikanen, Simon Strauss, fikk mye oppmerksomhet da han gjestet Kapittel i september, og vekket stor interesse i det litterære Norge.

Foto: Mari Laupsa, Tommy Ellingsen, André Løyning, Pål Refsdal
20.07.2018

Høsten begynner å snike seg på oss, og her er noe av det du kan glede deg til fra Pelikanen i høst. 

Christian Kracht
30.05.2018

Den både velrenomerte og beryktede sveitsiske forfatteren Christian Kracht avslørte i en poetikkforelesning i Frankfurt hvordan han nylig hadde oppdaget at et overgrep han mer eller mindre trodde han hadde drømt eller funnet på, men som nå ble rullet opp med et 30-talls involverte, og som har vært  tydelig tilstede i hele hans forfatterskap. 

Monica Isakstuen (forto: Tommy Ellingsen)
13.03.2018

MONICA ISAKSTUEN, som i 2016 kunne innkassere Brageprisen i klassen skjønnlitteratur for romanen Vær snill med dyrene, nå melder overgang til Pelikanen forlag.

 

Cathrine Knudsen (foto: Tommy Ellingsen)
13.03.2018

CATHRINE KNUDSEN kommer nå med romanen Den siste hjelperen, en roman som det knytter seg høye forventninger til og som i stor grad følger opp en kjent knudsensk tematikk rundt menneskets forhold til ny teknologi og hvordan det påvirker relasjonene mennesker imellom.

Ragnhild Eskeland (foto: Tommy Ellingsen)
13.03.2018

RAGNHILD ESKELAND (f. 1986) er Pelikanens nye debutant i vår. Hun har skrevet en sterk og litterær roman om å leve med, og å nekte å leve med, diabetes. Føling er både en sykdomshistorie, en oppvekstskildring og en refleksjon over sykdommens vesen og hvordan sykdom kan bli identitet.

Clinch
13.03.2018

Årets krim, Clinch, er skrevet av det nye svenske krimfenomenet Martin Holmén.

Alle spørsmåls mor
02.11.2017

Med essayet ”Menn forklarer meg ting” ble Solnit et fenomen og det var med dette essayet begrepet mansplaining ble født.

”Alle spørsmåls mor” er Solnits aktuelle oppfølger, der hun tar for seg forskjellige former for trakassering, undertrykkelse og taushet, og hvordan både kvinner og menn kan undertrykkes til å miste sin stemme.

Professoren i buret
14.09.2017

20.september lanserer Pelikanen boka Professoren i buret – Hvorfor menn slåss og hvorfor vi liker å se på, og i den anledning får vi besøk av forfatteren som skal opptre på Kulturhuset i Oslo og under Kapittel-festivalen i Stavanger. 

Les mer om boka her

06.09.2017

28. september deler Norsk Oversetterforening tradisjonen tro ut Bastianprisen. Prisen er den gjeveste utmerkelsen en skjønnlitterær oversetter til norsk kan få, og tildeles for en fremragende oversettelse som er utkommet i bokform, oppført på teater eller fremført i et etermedium året før.

Cathrine Knudsen
06.09.2017

Cathrine Knudsen er vinner av Stig Sæterbakkens minnepris 2017. Prisen er på kr.100.000, og går til en forfatter med «overbevisende litterære kvaliteter, originalitet og mot til å skape sine egne prosjekter».

Rockypedia 2
29.06.2017

I Kellermans nye Rockypedia-bind blir det morgensex og mekongwhisky, papegøyesyken og psykopatsnorking, speedsjekking og senegalesisk pæresider, knullekompiser og krigsforbryterdomstolen i Haag.

Madame Nielsen
22.05.2017

Madammen skrider elegant gjennom landet i neste uke. Gå for all del ikke glipp av det. Mandag 29.mai blir hun tatt imot av professor Per Buvik i Bergen, til en intim samtale i Boksalongen, før hun trekker i nattkjolen på nattoget over til Oslo og Kulturhuset der Vagant-redaktør Audun Lindholm venter på tirsdag 30.mai.

Claire-Louise Bennett (foto: Conor Horgan)
10.05.2017

Under årets litteraturfestival på Lillehammer stiller Pelikanen i år med en rekke aktuelle og gode forfattere. Den ferskeste og på alle måter mest aktuelle er engelsk-irske Claire-Louise Bennett som får lanseringen av hennes debutroman "Dam" (Pond) under festivalen. 

24.04.2017

Onsdag 26.april kl 18.00 kommer Karl Ove Knausgård og Thomas Wågström på Tronsmo Bokhandel for å lansere den nye boka In Heaven On Earth.

Bergsveinn Birgisson (foto: Helge Skodvin)
03.04.2017

Under det islandske statsbesøket i forrige uke ble den islandske, Bergens-baserte forfatteren Bergsveinn Birgisson tildelt Den Kongelige Norske Fortjenstorden, Ridder av 1. klasse av Hans Majestet Kong Harald V.

Ordenen tildeles som «belønning for utmerkede fortjenester for Norge og menneskeheten».

Det høyeste vesen
29.03.2017

Madame Nielsens nye roman "Det høyeste vesen" lanseres 28.mars i både Norge og Danmark, og Pelikanen viderefører med dette sin ide om en i større grad felles skandinavisk litterær offentlighet som baserer seg på samtidighet. 

"Det høyeste vesen" er oversatt av Knut Johansen, som også har oversatt Nielsens to tidligere romaner på Pelikanen; "Den endeløse sommeren" og "invasjonen". 

Tre nye
21.03.2017

Se omtaler av bøkene her:

Madame Nielsen, Det høyeste vesen

Christian Kracht, De døde

Judith Hermann, Lettiparken

 

 

Josefine Klougart
23.11.2016

Som første del av Pelikanens nye samarbeid med Forlaget Gladiator i Danmark, kommer nå det litterære stjerneskuddet Josefine Klougarts nye roman "New Forest" ut i egen norsk Pelikanen-utgave, men på dansk. Boken kommer slik ut samme dag i begge land; torsdag 24.november. 

Lansering Det åpenbare
24.10.2016

Der Moes debut Rastløs handlet om å sitte fast, handler Det åpenbare om å komme seg løs.

En ung mann eksperimenterer med psykedeliske stoffer for slik å bryte ut av egen stillstand og få livet i gang. Romanen kommer fra innsiden av rusopplevelsen, som en journalført selvoverskridelse.

09.09.2016

14. september starter Kapittel-festivalen og vi lanserer tre nye bøker med forfatterbesøk: Madame Nielsen kommer med "Invasjonen", Henry Marsh med "Gjør ingen skade", og Bergsveinn Birgisson med "Soga om Geirmund Heljarskinn"! 

Antrim
03.07.2016

Mye skryt og gode anmeldelser til Pelikanens sommerlanseringer, Stine Pilgaards "Lielighetssanger", Donald Antrims "Luftenssmaragdgrønne skjær" og Martin Kellermans "Alt blir ikke noe". 

Antrim: http://www.dn.no/magasinet/2016/06/24/2124/Anmeldt/tidvis-hysterisk-fest...

Etterlatt
25.04.2016
Ole-Jacob Vindedal og Pelikanen forlag inviterer til lansering av "Etterlatt - tekster av Boswell, Beckett og Browne", essays og oversettelser som presenterer tre ruvende skikkelser i britisk litteratur, gjennom deres etterlatte skrifter.
06.04.2016

Onsdag 6.

Kenneth Moe
05.04.2016

I Den norske forfatterforenings begrunnelse heter det som følger:

Anne Arneberg
04.03.2016

Kaputt ble første gang utgitt i Italia i 1944, og ble en umiddelbar internasjonal bestselger etter krigen. Den kom første gang på norsk i 1948, men har lenge vært et glemt, men urovekkende kapittel i beretningen om et av forrige århundres største menneskelige katastrofer.

Store hendelser i liten skala
22.02.2016

Pelikanen forlag ønsker alle velkommen til lansering når Bjørn Arild Ersland debuterer som romanforfatter med "Store hendelser i liten skala".

Rastløs
08.10.2015

Torsdag 15. oktober på Tronsmo Bokhandel har vi den utsøkte gleden av å få presentere vår første skjønnlitterære debutant, Kenneth Moe, som nå kommer ut med kortromanen "Rastløs".

08.10.2015

Onsdag 14.oktober kl 19:00 på Gamla lanserer Pelikanen tømreren Ole Thorstensens "En snekkers dagbok". Dette er en beretning fra en manuelt arbeidendes hverdag og med det en bok som argumenterer for større oppmerksomhet og respekt overfor håndverk og de manuelle yrkesgruppene.

Flammealfabetet
02.10.2015

Dagens Næringsliv, Bjørn Gabrielsen:

Hva skjer når språk og barn, de to tingene som definerer deg, også er det som gjør deg syk?«Flammealfabetet» av Ben Marcus er en mesterlig roman om tvil og apokalypse.

03.09.2015

Under årets Kapittel i Stavanger lanserer vi tre nye bøker med forfatterbesøk, når Madame Nielsen, Carl-Henning Wijkmark og Ben Marcus gjester festivalen.

Alle tre vil være sterkt profilert gjennom hele festivalen, men på torsdag 17. 09 på Tou Scene vil Pelikanen ha en egen scene der Nielsen, Marcus og Wijkmark i tillegg blir flankert av Stine Pilgaard og Karl Ove Knausgård. 

Malaparte
31.08.2015

DAGENS NÆRINGSLIV

20.06.15. Susanne Hedemann Hiorth

 

REPORTER I AVGRUNNEN

En løs kanon av en reporter skulle til for å skrive et litterært

mesterverk fra Annen verdenskrig. Curzio Malapartes roman

«Kaputt» utgis nå på nytt på Knausgårds forlag.

Judith Hermann
10.03.2015

En av europeisk litteraturs store, og stille, stilister, Judith Hermann, har nå endelig gjort sin romandebut!

24.02.2015

Stine Pilgaard, Erlend Loe og Tina Åmodt!

19.11.2014

ÅRETS BESTE NORSKE ROMAN?Fantastisk mottakelse for Cathrine Knudsens ”MANUELL”!

Germania
18.09.2014

Cornelius von Jackhellns Germanina har turnert kontinentet og lander med Germania på Pigalle i Oslo fredag 14. november, med opplesning og skåling og heving av seidler. Alle er hjertelig velkommen!

 

Se mer om arrangemnetet herhttps://www.facebook.com/events/721026567987283/

Germania
05.09.2014

Når Cornelius von Jackhellns Germania i disse dager treffer bokhyllene rundt om i landets bokhandler, er det med en viss interesse fra pressen, og spesielt NRK har lagt seg i selen og fulgt forfatteren på tur gjennom Berlin og til redaktør Knausgårds landlige gemakker i Skåne. 

29.07.2014

Charles Jacksons "Forspilte dager" ble en umiddelbar suksess da den kom i 1944. Fortellingen om en peiodedrankers vei nedenom og hjem, inn i fordervelse, selvbedrag og fornedrelse var en sensasjon, ikke minst fordi dette var første gang noen behandlet alkoholisme som sykdom, som lidelse og ikke som et moralsk spørsmål. 

Sambafotball
25.05.2014

Fredag 30. mai kl. 17.00 blir det storslått lansering av Fredrik Ekelunds Sambafotball på Tronsmo Bokhandel i Oslo. 

Når du kjenner at det begynner å ta slutt
07.05.2014

Endelig er Stig Larssons selvransakende, utleverende og ikke minst svært underholdende "Når du kjenner at det begynner å ta slutt" ute i bokhandelen. 

25.04.2014

Tirsdag 29. april kl. 1900, på Blå i Oslo, lanserer vi "Nakker"; essay av Karl Ove Knausgård og fotografier av Thomas Wågström.

Klassekampens Tom Egil Hverven leder samtalen mellom de to, og Knausgård leser essayet "Ansiktets bakside" backet av bandet Psyence Fiction.

Det blir salg og signering etterpå.

Velkommen!

Det store fallet
20.03.2014

Peter Handke tildeles Ibsenprisen for 2014! Dette regnes som teaterverdenens nobel-pris,og er på hele 2,5 millioner kr. Pelikanen ga i fjor ut Handkes "Det store fallet".

Jeg blir her i solskinn og i skygge
05.02.2014

Mandag 17.februar kommer Christian Kracht sin nye roman Jeg blir her i solskinn og i skygge på lager, og vil være tilgjengelig over det ganske land i løpet av uka. Boka er Krachts andre på norsk på Pelikanen forlag, men kom på tysk allerede i 2008, fire år før Imperium som kom på norsk i fjor.

03.01.2014

Stavanger Aftenblad 30.12.13:

28.11.2013
Få alle Pelikanens bøker og støtt kreftsaken med det samme! Vi har donert samtlige 12 Pelikanen-titler til Kreftomsorg Rogalands qxl-auksjon som starter fredag 30.11 kl. 12. Omsorgsuken og auksjonen går fram til 8. desember.    Trykk her for å komme inn på qxl-auksjonen
Jegerne på Karinhall
06.11.2013

Endelig er Carl-Henning Wijkamark sitt lille store mesterverk fra 1972 ute på norsk, fersk fra trykk, herlig innpakket av Steffen Kvernelands omslagsdesign!

Les mer HER

Adresseavisen 14.10
25.10.2013

Mens bøkene står i kø for anmeldelser hos redaksjonene, har endelig Kitamura fått sin første anmeldelse, og for en start! Les hele anmeldelsen fra Adresseavisen her: 

Eksellent talent

Rocky facer demonene
14.10.2013

Et nytt kapittel i Rocky-krøniken er endelig klart, og Pelkanen forlag er stolte av å gi leserne nesten 400 sider med høydepunkt og absolutte bunnpunkt fra vårt favoritthundeliv. Nå er Edith borte, og Rocky må face demonene på egenhånd. Han tyr til alkohol og gamle venner, drar ut på landet og opp i fjellene, får bokkontrakt med Knausgård og havner på Skavlan.

Inn i skogene
19.09.2013

Hun er blitt kalt alt fra den nye Hemingway, til en ny Gordimer, en Cormac McCarthy, til en ny Coetzee, men som alle også konkluderer; hun står fjellstøtt på egne bein. 

"Inn i skogene" følger opp pangdebuten "The Longshot", og er en klaustrofobisk og intenst ubehagelig fortelling om makt og avmakt, satt i en uidentifiserbar kolonial setting. 

Det store fallet
07.08.2013

Etter 15 års ventetid er det endelig klart for en ny Handke-tittel på norsk! Pelikanen har plukket opp hansken, tatt ansvar og startet på Det store fallet (vil kanskje vittige tunger si...). Les Karl Ove Knausgårds begrunnelse for å gi ut Hanke på norsk.

HVordan ser et liv ut hvis man ikke har nok kjærlighet
18.06.2013

VG triller en femmer og Klassekampens Bokmagasin vier en helside skryt til "Hvordan ser et liv ut hvis man ikke har nok kjærlighet". Også Dagsavisen og kk drar fram superlativene og anbefaler Zennström!

 

VG: 

Hjemløs hjemlengsel

03.05.2013

Bergens Tidende29.04.2013Dødens mange ansikterTyske Judith Hermann har skrevet fem utsøkte noveller om døden og ventetiden for de berørte.

04.04.2013

 

Nå er Pelikanens andre utgivelse denne våren klar på lager:

Alice av Judith Hermann

(oversatt av Sverre Dahl)

 

Imperium
18.03.2013
Anmeldelser av imperium av Christian Kracht

MORGENBLADET 14.mars 2013: Grovkomisk kokostripp

Maria Zennström
22.02.2013

Oversatte dager arrangeres på Litteraturhuset i Oslo mellom 28. feruar og 2.mars. Programmet er spekket med arrangementer, men på fredagen 1. mars er det pelikanen som dominerer huset. 

Christian Kracht (foto: Julian Baumann)
22.02.2013

Sveitsiske Christian Krachts Imperium slo ned som en bombe i den tyske litteraturverden i fjor. Den lekne fortellingen fra tysk imperietid som fornyer både sydhavseventyret og den historiske romanen, ble gjenstand for opphetede debatter og krasse uttaleser i en rekke aviser og magasiner.

Geir Angell Øygarden
11.02.2013

Da Strøksnes omtalte Øygardens Bagdad Indigo i tidsskriftet Prosa, mente han boka var grovt oversett og et uttrykk for en ny norsk sakprosamodernisme. Vi kompenserer her med en samling superlativer fra inn- og utland.

Johannes Gjerdåker
06.02.2013

Onsdag 6. februar ble kritikerlagets nominasjoner til kritikerprisene for 2012 offentliggjort, og blant de nominerte for årets beste oversettelse finner vi Pelikanen og Gjerdåkers oversettelse av Birgissons Svar på brev frå Helga. 

I begrunnelsen fra juryen heter det:

15.01.2013

"Engleflugt, blækspruttebarok og sneglevandring. Ordene popper op, mens blikket vandrer hen over skyerne på Thomas Wågströms 31 fotografier i dramatisk sort-hvid. Karl Ove Knausgård åbner værket med et forbandet smukt essay.

10.01.2013

 

Bergsveinn Birgisson’s REPLY TO A LETTER FROM HELGA (pub date: 1/29/13) received a STARREDreview in the 12/15 issue of Booklist

http://www.booklistonline.com/Reply-to-a-Letter-from-Helga-Bergsveinn-Bi...

Prosa #5-2012
20.12.2012

Over åtte sider i detn siste utgaven av Prosa, boltrer norsk sakprosas egen golden boy, Morten Strøksnes seg i Geir Angell Øygardens overflødighetshorn Bagdad indigo.

13.12.2012

 

Rocky og Edith som hovedbok i Litteraturklubben!

 

Ark Berge, Stavanger
05.12.2012

Vi tør påstå at at jubileumsboka KUNSTVERK er den perfekte julegaven til de kunstinteresserte. 

1000 eksemplarer er trykket av boka, og hvert eksemplar er håndmalt, eller dekorert av en BKFR-kunstner. 

Nå kan du se et lite utvalg av de unike bøkene i vinduet hos Ark Berge, eller på Norli i Stavanger, og velge din egen favorittkunstner sitt unike eksemplar. 

13.11.2012

"I know beauty and I know a good thing when I see it». Arild Reins bok «songar frå territorium» er definitivt en god ting.

Rocky og Edith
31.10.2012

Martin Kellerman (f. 1973) er opphavsmannen til hunden Rocky, som har gått sin seiersgang med striper i aviser, blader og bøker siden han oppstod som en deprimert serietegner på en baksiden av en togbillett i 1998.

31.10.2012

Litteraturuka på Sting arrangeres i år for 26 gang, og har en rekke av høstens høydepunkter fra den norske litterære andedammen på programmet.

19.10.2012

Lørdag 27. oktober kl. 18.00 på Bøker og Børst lanserer Pelikanen og Arild Rein boka songar frå mitt territorium.

KUNSTVERK
19.10.2012

Torsdag 25. oktober kl. 18.00 avduker vi KUNSTVERK! KUNSTVERK gis ut i anledning Bildende Kunstneres Forening Rogalands 80-års-jubileum,

Bergsveinn Birgisson
09.10.2012

Dagbladet: Nok en Islandsk perle. Langt mer erotisk enn «Fifty shades». Språket sitrer av uforløst begjær.

27.09.2012

Islands Nordisk råds-nominerte Bergsveinn Birgisson har med Svar på brev frå Helga tatt Island med storm og høster nå også fantastiske kritikker utenlands.

19.09.2012

Mens den norske utgaven av Svar på brev frå Helga er på vei ut i butikkene og vi venter på de første norske anmeldelsene, har danske kritikere sagt sitt, og de er vildt begejstrede!

Omslag
12.09.2012

Svar på brev frå Helga, songar frå mitt territorium og Rocky og Edith!

Maria Zennström (foto: Fanny Zaabi)
14.08.2012

Det nærmer seg Bjørnsonfestivlen i Molde, og der stiller Pelikanen med et lite stjernelag av aktører fra forlagets lister.

foto: Christina Ottoson Øygarden
15.06.2012

Etter mye oppmerksomhet og gode anmeldelser av den norske utgaven, er Angel Øygardens Bagdad Indigo nå klar for egen svensk utgave.

Alt som er i himmelen
27.04.2012

Vi inviterer til lansering av "Alt som er i himmelen" på Tronsmo bokhandel på Tullinløkka i Oslo, torsdag 10. mai kl. 17.00. Karl Ove Knausgård og fotografen Thomas Wågström vil presentere sitt essayistisk-fotografiske samarbeid med samtale, opplesing og signering av denne vakre poetiske boka.

Bagdad Indigo
28.03.2012

Geir Angell Øygardens Bagdad Indigo er ikke blant de letteste og kjappest leste bøkene som kom ut i 2011, og kanskje er det derfor at 2012 har blitt året da boka virkelig, etter en del døgn på nattbordet, traff anmelderkorpset. 

Eirik Bø ansatt som daglig leder for Pelikanen Forlag
31.01.2012

Pelikanen Forlag ble stiftet i 2010 av bl.a. Karl Ove Knausgård, Yngve Knausgård og Asbjørn Jensen, og skal gi ut norsk og oversatt sakprosa og skjønnlitteratur. Høsten 2011 ga forlaget ut Geir Angell Øygardens "Bagdad Indigo".

 

Carsten Jensen, foto: ArtPeople.dk
30.01.2012

En beundringsværdig og modig bog af en forfatter, der både bogstaveligt og i overført betydning tør skrive med livet som indsats. - CARSTEN JENSEN

Anmeldelser av "Bagdad Indigo"
28.01.2012

"Jag tror aldrig att jag har läst en bok som har gjort mig så omtumlad, så skakad”. - Stig Larsson, Dagens Nyheter (24.03.12)

Karl Ove Knausgård startar förlag!
12.12.2011

- Jag älskar litteratur, det har jag alltid gjort, och när jag plötsligt började tjäna pengar på det jag skrev, så såg jag en möjlighet att arbeta med litteratur jag själv sätter högt som läsare. Det här förlaget är ett rent ”con amore-projekt”, säger Karl Ove Knausgård,

och fortsätter: