Trippel lansering på Kapittel, 17.september!

Under årets Kapittel i Stavanger lanserer vi tre nye bøker med forfatterbesøk, når Madame Nielsen, Carl-Henning Wijkmark og Ben Marcus gjester festivalen.

Alle tre vil være sterkt profilert gjennom hele festivalen, men på torsdag 17. 09 på Tou Scene vil Pelikanen ha en egen scene der Nielsen, Marcus og Wijkmark i tillegg blir flankert av Stine Pilgaard og Karl Ove Knausgård. 

Pelikanen-festen er komplett!

Om Wijkmarks Dresinen:

»Dette er en eiendommelig og storslagen bok, som på tross av de 25 årene som har gått siden den ble utgitt, ikke har mistet et fnugg av sin aktualitet og særegne glans«
Magnus Persson, Svenska Dagbladet

Dresinen er en helt rystende bra roman. Den hører til der oppe med de alle største , de som du husker for resten av livet.
Karl Ove Knausgård

 

Om Nielsens "Den endeløse sommeren":

"Den endeløse sommeren av Madame Nielsen er en litterær oppdagelse. Som leser ble jeg  bergtatt av fortellingens flyt, kløkten og viddet til denne fortryllende fortelleren, som presenterer sine skjebnehistorier med en stemme som er like tidløs som den er merket av dyp innsikt i samtiden. Som forfatter misunner jeg Nielsen denne mesterlig skrevne teksten, hennes presisjon og fryktløse presentasjon av tilværelsens bittersøte melankoli. Romanen hennes er en endeløs sommer av tapt håp som jeg vil oppsøke igjen, gang på gang.”
Sjón, islandsk forfatter

"En usedvanlig og rørende roman om kjærligheten, døden, tiden og skjebnen – den sjeldne, lysende skjebnen og den som bare fører mennesker lengre inn i den småborgerlige tristessen. Man ler og gråter, man overraskes og vekkes og må under lesningen fullstendig gi seg hen til Madame Nielsens virtuose skrift. […] "En roman så rik og kompleks, at ingen gjenfortelling kan yte den rettferdighet" 

Statens Kunstfond i Danmark i sin motivering for premiering av Den endeløse sommeren

”Den for offentligheten hittil ukjente Madame Nielsen har skrevet en aldeles bedårende bok, jeg er ganske henført.”

Lillian Munk Rösing, Politiken

 

Om Marcus' "Flammealfabetet":
 

«Dette er en roman som kødder med hodet ditt, og den eneste trøsten er mengden av sitater fra andre anmeldere som tilstår at den hadde en liknende effekt på dem. Med andre ord: Den er et mesterverk.»
The Guardian, Nicholas Lezard