Rocky og Edith hovedbok i Litteraturklubben!

 

Rocky og Edith som hovedbok i Litteraturklubben!

 

For første gang blir en tegneserie hovedbok i en norsk bokklubb når Litteraturklubben i desember har valgt Martin Kellermans Rocky og Edith som sin hovedbok. Litteraturklubben er Tanum Bokklubber sin litterære bokklubb, og Pelikanen forlag er selvfølgelig svært stolte av dette kvalitetsbevisste valget.

 

www.litteraturklubben.no/litteraturklubben/index.action

 

Boka har samlet striper om kjærlighetshistorien mellom nettopp Rocky og Edith og presenterer for første gang Rocky i en sammenhengene fortelling som nærmer seg graphic novel-formatet. Boka er i tillegg utstyrt med et forord av Karl Ove Knausgård.

 

Om boka:

www.pelikanen.no/bok/rocky-og-edith

 

Martin Kellerman (f. 1973) er opphavsmannen til hunden Rocky, som har gått sin seiersgang med striper i aviser, blader og bøker siden han oppstod som en deprimert serietegner på en baksiden av en togbillett i 1998.

 

Rocky og Edith er fortellingen om hvordan Martin Kellerman for- elsket seg og la sin lykke i et annet menneskes vimsete hender. Det er en historie om kjærlighet, sjalusi, savn og ensomhet. Fremfor alt er det en veldig morsom bok om ganske alvorlige ting.

 

«Denne historien, som er hentet fra Kellermans eget liv, blir fortalt gjennom noen hundre striper som ikke bare alle står støtt på egne ben med gode, noen ganger fantastiske onlinere, altå vitser, men som også tegner opp et bilde, om oss og om vår tid, det som foregår akkurat nå, og som forfattere gjerne kutter av seg den ene hånden for å få tilgang til, for det er det som er så jævlig vanskelig å få tak i: den tonen vi snakker i, de tingene vi er opptatt av, den kunnskapen om verden vi har. Kellermans gehør for den tonen er absolutt.»

Fra Karl Ove Knausgårds forord.

 

Sagt om Rocky & Edith:

 

"Mesterskap i selvutlevering"
Øyvind Holen, Dagens Næringsliv

 

"Humor og skarpe observasjoner, men også melankolsk, følsomt og selvutleverende. […] Sterke, selvutleverende øyeblikk i en historie som Ingmar Bergman trolig ville gnidd seg i hendene hvis han hadde fått dramatisere."
Harald Fossberg, Aftenposten

 

"Opprykk for Rocky - Knausgård og Kellerman i spennende samarbeid. […]I denne mer litterære formen får leserne sterkere forventninger til en helhetlig historie, og de forventningene innfris."
Erle Marie Sørheim, Dagbladet

 

"Den store skandinaviske generasjonsromanen, én stripe om gangen."
Walter Wehus, Bergens Tidende

 

Kontakt:

Pelikanen:

Eirik Bø

94816082

eirik@pelikanen.no

 

Litteraturklubben:

Anja Rålm

930 58 311

Anja.Ralm@cappelendamm.no