Fire nye norske på Pelikanen i høst!

Høsten begynner å snike seg på oss, og her er noe av det du kan glede deg til fra Pelikanen i høst. 

To norske skjønnlitterære navn lyser opp Pelikanen-himmelen i høst, og begge lanseres på Kapittelfestivalen i Stavanger: 
Monica Isakstuen kommer med sin nye roman Rase, henenes første roman etter at hun vant Brageprisen for Vær snill med dyrene i 2016
Frank Tønnesen, for mange bedre kjent som artisten Tønes, debuterer som forfatter med kollektivromanen Vi kan ikke ta med oss alt dette hjem.

I tillegg kommer to sakprosatitler som begge kommer til å vekke oppmerksomhet på hvert sitt felt:
Brit Aksnes debuterer som forfatter når hun med boka Mannemenneske prøver å ta pulsen på den norske mannen anno 2018. Her går hun i fotsporene til Åshild Ulstrup som i 1978 gjorde furore med boka Menn og elskere, og metoden er den samme; anonyme intervjuer med norske menn som forteller sine innerste hemmeligheter og tanker rundt kjærlighet, samliv og mansrollen. Hvordan ser den norske mannen ut nå, en likestillingsrevolusjon og -generasjon seinene?
I den andre enden sakprosaskalaen finner vi Pål Salahdin Refsdal, krigsrepporter, dokumentarfilmskaper og forfatter, et kjent ansikt for alle som har fulgt den politiske situasjonen i Midt-Østen de siste årene. Nå kommer Refsdals utrolige beretning om hvordan han reiste og bodde med forskjellige Al-Qaida-tilknyttede jihadistgrupper i Syria, i boka Martyrene, som tar oss med helt til IS-sammenbruddet nå på forsommeren. 

 

(Foto: BA: Mari Laupsa, MI: Tommy Ellingsen, FT: André Løyning, PR: Pål Refsdal)

Foto: Mari Laupsa, Tommy Ellingsen, André Løyning, Pål Refsdal
Mari Laupsa, Tommy Ellingsen, André Løyning, Pål Refsdal