Pelikanen

Pelikanen på Kapittelfestivalen 2022

Møt flere av Pelikanens forfattere under årets Kapittel festival.


Vi nærmer oss Kapittel festivalen her i Stavanger, og Pelikanen skal delta på en rekke spennende og interessante arrangementer gjennom hele festivalen. Ikke minst feirer forlaget 10 års jubileum på Bokhuset sammen med samtlige av Pelikanens mest profilerte forfattere.


Under finner du lenker til aktuelle arrangement på Kapittel hvor Pelikanens forfattere er representert:


Onsdag 21 september kan man høre Sveitsiske Christian Kracht i dialog under “Annerledeslandet Sveits – Bruddet mellom Bern og Brussel”

https://www.linticket.no/page/no/78/-/4074


Torsdag 22 september Kan du igjen oppleve Christian Kracht i samtale om hans kult-roman «Faserland» fra 1995 og dens oppfølger «Eurotrash» fra 2021, som er instilt til både den tyske og sveitsiske bokprisen.

https://www.linticket.no/page/no/78/-/4282


Fredag 23 september braker det løs på Midjord stadion når Kapittels eget fotballag møter Pelikanen forlag til et historisk lokaloppgjør. Tidligere Kapittelsjef Eirik Bø meldte overgang til Pelikanen FK i 2012. Nå møter han nåværende Kapittelsjef Siri Odfjell Risdals tropp til duell. Lagoppstilling annonseres senere.

https://www.linticket.no/page/no/78/-/4352


Senere på kvelden blir det feiring da 2022 markerer at det er 10 år siden brødrene Knausgårds forlag Pelikanen etablerte sitt kontor i Stavanger, med tidligere Kapittelsjef Eirik Bø som daglig leder. Siden den gang har de gitt ut over 100 bøker fra sin base i Stavanger, «på trass, dugnad og ekte kjærleik til bøkene». Det er verdt en feiring!


Vi ønsker velkommen til en eksklusiv helaften på Bokhuset, med samtaler, opplesninger og fest. På programmet står Pelikanen-forfatterne Tønes, Christian Kracht, Cathrine Knudsen, Kenneth Moe, Ranghild Eskeland, Frode Helmich Pedersen og Bjørn Arild Ersland. Og ikke minst opphaveren selv, Karl Ove Knausgård.

https://www.linticket.no/page/no/78/-/4295


Lørdag 24 september kan du høre Frode Helmich Pedersen i samtale under Kritisk kvartett, Bergens populære programserie for litteraturkritikk, som skal ta for seg verk av Fløgstad, Faldbakken og Houellebecq. Pedersen er for tiden aktuel med "Forfølgelsen av Julian Assange - Eller kunsten å kneble en brysom budbringer".

https://www.linticket.no/page/no/78/-/4345


Denne lørdagen på Kapittel kan du også oppleve utstillingen «Caring Futures» i Sølvberget galleri. Her vil det også være en samtale med forfatter Cathrine Knudsen, som er opptatt av møtet mellom teknologi og mennesket i sitt forfatterskap. Hun er for tiden aktuell med "Kjærlighetsfragmentet".

https://www.linticket.no/page/no/78/-/4351


Videre på lørdag inviterer Kritikerlaget og Tekstallianse Vestlandet til ny serie om kritikk på Kapittel. Først ut er kritikerne Frode Helmich Pedersen og Kjetil Røed som må svare på hva vi egentlig skal med litteraturkritikken. Røed er i høst aktuell med boka «Fra punktum til kolon», et essay om litteraturkritikk der han skriver om en ny og «tredje vei» for kritikken, en vei mellom domfelling og varedeklarasjon.

https://www.linticket.no/page/no/78/-/4342


På lørdag møter vi forfatter og dramatiker Kari Saanum som er aktuell med den kritikerroste diktsyklusen «Sorgsanger». I dialog med henne er Pelikanen aktuelle Kjetil Røed, forfatter, kunstkritiker og aktuell med boka «Kunsten og døden. En bruksanvisning.» Med utgangspunkt i bøkene møtes Saanum og Røed til en samtale om sine erfaringer med kunsten og døden.

https://www.linticket.no/page/no/78/-/4354